STAD I DAG

STAD I DAG

-  en berättelse efter Fogelström

På ett hotell i Stockholm har den nya ledningen storslagna planer: man ska bli den nya fixstjärnan på hotellhimlen och i den kampen finns inga skrupler!
Vi möter bland många andra färgstarka karaktärer en kolerisk hotelldirektör, en tongivande organisationskonsult, en kock med stora drömmar och en radikal städerska som strider för fackanslutning och solidaritet.

Vi hedrar Per Anders Fogelströms 100-årsdag med en föreställning om människor i Stockholm i dag. En månghövdad och flerspråkig ensemble tar er med på en fartfylld och överraskande resa i ett nutida Fogelströmland: Teater Reflex i Kärrtorp!

Premiär 23 september kl 15.00 Spelperiod tom 28 oktober 2017

Regi: Kent Ekberg, Manus: Greta Sundberg
Biljetter: 200 kr/100 kr för barn upp till 15 år. (eller STÖDBILJETT 300 kr)

Klicka på bilden för fler bilder! Foto Tommy Broeng

Sagt om föreställningen:
“Om du vill se något verkligt kul ska du åka ut till Teater Reflex i Kärrtorp och kolla in “Stad i dag”. Den tar avstamp i Per Anders Fogelströms romansvit, men har handlingen förlagd till dagens Stockholm. Här blandas tron på den “smarta” organisationskonsulten, de timavlönades stress, utnyttjandet av flyktingar, svartjobb, prostitution mm, samt naturligtvis den enda, stora kärleken. Den 60 pers starka ensemblen behärskar scenen fullständigt. De bärande rollerna är klart över amatörteaternivå. Hotellets piccolo är obetalbar i sin mimik. Det är alltigenom roligt och tänkvärt. Per Anders skulle älskat det!”

“Fantastisk föreställning!! Hela teatergänget var otroligt engagerade och underhållande”

“Rekommenderar verkligen denna Teater . Gå dit och se denna föreställning som även har ett viktigt budskap i denna hårda värd vi lever i just nu väldigt mkt skratt men även tårarna var nära. Tack Teater Reflex för denna grymma föreställning ”
“Passa på vetja, härlig mustig, bra !!!”

“Jag är med om mycket som är vackert och viktigt dessa dagar men måste nu säga att alldeles extra skimrande var det att se pjäsen Stad idag på Teater Reflex. Om ni visste vilken fin pjäs, jag uppmanar alla att gå att se den, politisk teater i sin allra bästa form som tar upp brännbara samhällsproblem på ett klockrent sätt. Tillsammans är vi starka! “

“Jag var där. Fantastiskt fin föreställning. Bjöd på skratt, aktuell politik, fin musik med kör o solon, fantastiska skådisar, ja allt du kan önska av en helkväll på teatern. TACK!”

“Jag kom. Jag såg. Ni segrade. Fantastisk fortsättning på Fogelströms böcker. Yippie vad ni är!”

” Gå och se! Inger hopp om framtiden!”

Epstein i DN
Nutida ”Fogelströmpjäs” har premiär i dag lördag i Kärrtorp
Stad i dag – Fogelströminspirerad pjäs på Teater Reflex i Kärrtorp

Titta gärna på vår Facebooksida – här finns bilder från föreställnigen.

Manus som används i denna föreställning är en bearbetning gjord av regissör och ensemble, som också skrivit egna tillägg. Det är alltså inte Greta Sundbergs originalmanus som publiken får ta del av i föreställningen.

Genomförs i samarbete med ABF Stockholm och med stöd av Stockholms Stad, Sveriges författarfond, Stockholms Läns Landsting och The Barbro Osher Pro Suecia Foundation.


Pressbilder för nedladdning. Klicka på bilderna för att ladda ner i högre upplösning. Foto: Tommy Broeng